هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

5 مشترك

    وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    ELBANNA
    ELBANNA
    مشرف الرياضة
    مشرف الرياضة


    عدد الرسائل : 280
    العمر : 37
    البلد : Egypt
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 62495
    تاريخ التسجيل : 21/10/2007

    n3 وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف ELBANNA الخميس يوليو 31, 2008 1:10 am

    بصوا يا جماعه الموضوع ده للاكيله يعني الي بيحبوا الاكل ولستات البيت والي عايزين يتعلموا ازاي يطبخوا وبما اني الشيف البنا بقدم لكم موضوع وجبه اليوم مع اني في الحقيقه مش بعرف اعمل غير حاجتين المكرونه بس بتعجن والرز بس مش بيستوي المهم كلنا هنتعلم ...... كل يوم هقدم ليكوا اكله والحلو بتاعها وفي ايام المواسم هنبفى نقول حجات زياده زي السلطات اوالمقبلات والمعجنات من الاخر هظبطكوا ويريت الموضوع يعجبكم وعايز منكوا ردود ولو حد عايز وجبه معينه ممكن يقولي عليها وباذن الله هنشوفهاله ........ تحت رعايه الشيف البنا
    ELBANNA
    ELBANNA
    مشرف الرياضة
    مشرف الرياضة


    عدد الرسائل : 280
    العمر : 37
    البلد : Egypt
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 62495
    تاريخ التسجيل : 21/10/2007

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف ELBANNA الخميس يوليو 31, 2008 1:14 am

    كبسةالدجاج

    المقادير

     2 دجاج
     5 اعواد قرفة
     5 حبات هيل
     3 فصوص مستكة
     3 مكعبات مرقة الدجاج
     6 بصلات متوسطة
     ¼ كوب زيت الذرة
     ½ ملعقة صغيرة ملح ليمون
     ملعقة صغيرة من كل من الكمون .الفلفل الاسود.الفلفل الحلو.القرفة.الهيل.الخولنجان.
     3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
     3 اكواب ارز بسمتى
     ملعقة صغيرة زعفران منقوع فى 4 ملاعق كبيرة من ماء الورد
     3 ملعقة كبيرة من كل من .الزبيب.الصنوبر.اللوز المحمرة كل على حدة


    طريقة الطبخ



    يقطع الدجاج ويسلق فى خمسة اكواب من الماء مع القرفة والهيل والمستكة ومكعبات مرقة الدجاج.
    يصفى الدجاج من المرق.
    يقطع البصل حلقات ويقلى بالزيت حتى يصفر .يضاف ملح الليمون والبهارات والصلصة ويقلب خمسة دقائق.
    تغمس قطع الدجاج فى خليط البصل وتوضع فى صينية وتحمر فى فرن متوسط الحرارة.
    يسلق الارز بمرق الدجاج المصفى ويترك على نار قوية حتى يغلى ثم تهداء النار حتى يقارب النضج.
    يعمل بالارز حفر متعددة يوضع بها باقى خليط البصل .
    يصب على وجه الارز منقوع الزعفران ويحرك قليلا بالشوكة.
    يوضع الارز فى طبق التقديم ويوضع الدجاج على الوجه.
    يزين بالزبيب والصنوبر واللوز المحمر.




    الحلويات




    فطيرة التوت والفراولة

    المقادير



    • الفطيرة
    • 125 جرام زبدة
    • 225 جرام دقيق منخول
    • 50 جرام سكر
    • بيضة مخفوقة
    • الحشوة
    • 350 جرام فراولة
    • 225 جرام توت
    • 25 جرام زنجبيل مقشر ومفروم
    • مبشور ليمونة
    • 750 جرام سكر






    طريقة التحضير



    يوقد الفرن بدرجة حرارة متوسطة. ويخلط الدقيق مع الزبدة .ثم يضاف السكر وما يكفى من الماء لتكوين
    عجينة ناعمة ومتماسكة.
    تفرد العجينة.على سطح مرشوش بالدقيق توضع فى صينية فرن مستديره تقطع الجوانب الزائدة
    تفرد بقية العجينة وتقطع باشكال مختلفة على ذوقك .ثم تدهن قطع العجينة بالماء وتلصق حول حافة الصينية
    وتخبزالفطيرة في الفرن لمدة 15 دقيقة حتى تتماسك العجينة ويصبح لونها ذهبى.
    تغسل االفواكه جيدا وتصفى من الماء وتخلط مع باقى المقادير.
    ادهنى قطع العجينة الصغيرة بالبيضة المخفوقة ثم ضعى الحشو فى الفطيرة.
    ضعى الفطيرة فى الفرن لمدة 20 دقيقة حتى تصبح الفاكهة طرية .
    قدميها ساخنة او باردة مع الكريمة الطازجة.
    المحلقة
    المحلقة
    عضو حكاية
    عضو حكاية


    عدد الرسائل : 231
    العمر : 36
    البلد : مصر
    اسم الدوله : وجبه اليوم ......... للشيف البنا Female41
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 61300
    تاريخ التسجيل : 15/02/2008

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف المحلقة الجمعة أغسطس 01, 2008 11:40 am

    ايه المواهب دي بس
    ELBANNA
    ELBANNA
    مشرف الرياضة
    مشرف الرياضة


    عدد الرسائل : 280
    العمر : 37
    البلد : Egypt
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 62495
    تاريخ التسجيل : 21/10/2007

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف ELBANNA الجمعة أغسطس 01, 2008 7:24 pm

    المواهب كلها لسه جايه .......



    لحم العجل بالصلصة الفرنسية

    المقادير



    ½ كيلو لحم عجل مقطع الى مكعبات
    بصلتان مقشرة
    عصير ومبشور قشر ليمونة واحدة
    ملعقة صغيرة اعشاب جافة عطرية (مثل الزعتر الغار الريحان)
    ½ 4 كوب ماء
    ½ كوب زبده
    2 ملعقة كبيرة طحين
    صفار بيضتين
    ملعقة كبيرة كريم
    ملح وفلفل
    فطر صغير الحجم
    بقدونس




    طريقة الطبخ



    يوضع اللحم فى اناء مع البصل ومبشور قشر الليمون والاعشاب العطرية والماء ويترك فى فرن متوسط الحرارة
    لمدة ساعة ونصف الى ساعتين حتى ينضج اللحم تماما.
    يرفع اللحم من الاناء ويوضع على صحن التقديم ويحتفظ به دافئا فى الفرن لحين اعداد الصلصة .
    تصفى السوائل من الاناء وتذوب نصف كمية الزبده فى المقلاة ويضاف الطحين مع تحريك المزيج جيدا .
    يضاف المرق المصفى بالتدريج مع استمرار التحريك للحصول على صلصة ثخينة وناعمة .
    يجلب المزيج الى درجة الغليان مع التحريك ويرفع من النار يضاف صفار البيض والكريم وعصير الليمون واللملح والفلفل الى الصلصة ويحرك الجميع جيدا.
    تسخن الصلصة من جديد على نار هادئة جدا .ثم توضع فوق اللحم ويحتفظ بالطبق ساخنا.
    يقلى الفطر فى بقية الزبده ثم يضاف الى صحن التقديم وتزيين اللحم بالبقدونس.
    ELBANNA
    ELBANNA
    مشرف الرياضة
    مشرف الرياضة


    عدد الرسائل : 280
    العمر : 37
    البلد : Egypt
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 62495
    تاريخ التسجيل : 21/10/2007

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف ELBANNA الجمعة أغسطس 01, 2008 7:29 pm

    سلطة بالصلصة الفرنسية

    المقادير

    2 حبة خيار
    2 حبة جزر
    2 حبة فلفل أخضر بارد
    1 علبة ذرة
    1 علبة فاصوليا حمراْ
    1 علبة حمص
    ربع رأس ملفوف
    ربع رأس خس
    مقادير الصلصة
    ملعقة كبيرة مايونيز
    2 ملعقة كبيرة لبن زبادي
    ملعقة كبيرة كاتشب
    ثوم
    ملح
    عصير ليمون


    طريقة الطبخ

    تغسل الخضروات ثم تقطع وتوضع في وعاء كبير وتخلط معا .
    تخلط مقادير الصلصة معا ثم توضع علي السلطة وتخلط جميعا ثم توضع في طبق التقديم ويمكن وضع الخبز المحمص حسب الرغبة
    eng_medo
    eng_medo
    المدير العــــام
    المدير العــــام


    عدد الرسائل : 401
    العمر : 37
    البلد : EGYPT
    السٌّمعَة : 1
    نقاط : 62544
    تاريخ التسجيل : 16/10/2007

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف eng_medo الجمعة أغسطس 01, 2008 10:10 pm

    الله عليك يا هندسة
    ههههههههههههههههههههههه
    انت فكرتنى بالا ودانه كبيرة و بيقوله انا عايز اغنى
    قاله انت تنفع سمــــــــــــــــــــــــــــــــــيع


    انت كماااااااان ما تنفعش شيف
    تنفع اكــــــــــــــــــــــــــــــيل

    ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه اسالونى انا عن اكل البــــــــــــــــنا هههههههههه
    ربنا يوفقك يا ماااااااااااااااااااااااااان
    ELBANNA
    ELBANNA
    مشرف الرياضة
    مشرف الرياضة


    عدد الرسائل : 280
    العمر : 37
    البلد : Egypt
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 62495
    تاريخ التسجيل : 21/10/2007

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف ELBANNA الأحد أغسطس 03, 2008 1:55 pm

    كده برضه يا بشمهندس بتسيحلي على المنتدى وبعدين يعني الحال من بعضه ولا انت نسيت العشاء الي كان على البحر ............ متخفش مش هقول حاجه و adm يشهد
    المحلقة
    المحلقة
    عضو حكاية
    عضو حكاية


    عدد الرسائل : 231
    العمر : 36
    البلد : مصر
    اسم الدوله : وجبه اليوم ......... للشيف البنا Female41
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 61300
    تاريخ التسجيل : 15/02/2008

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف المحلقة الأحد أغسطس 03, 2008 8:31 pm

    والله انا كنت مستغربه بردو
    بس دلوقتي عرفت سبب الموضوع ده
    ممكن بقى اطلب وصفة طبخة الكبسه السعودي بس من غير حلو
    scratch
    Very Happy
    ELBANNA
    ELBANNA
    مشرف الرياضة
    مشرف الرياضة


    عدد الرسائل : 280
    العمر : 37
    البلد : Egypt
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 62495
    تاريخ التسجيل : 21/10/2007

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف ELBANNA الإثنين أغسطس 04, 2008 2:21 am

    شوفت يا بشمهندس هتاوم علينا الزباين بتعتنا سيبنا يا اخي ناكل عيش

    اشكرك يا محلقه على مشاركتك واتمنى تعجبك وجباتنا ودي طريقه عمل الكبسه السعودي
    وبعدين مش عاوزه حلو ليه دحنى عندنا طبق رز بلبن كده بجنيه ونص بس ههههههههه شكل اخري فعلا هشتغل في محل كشري .!

    الكبسه السعودي

    المقادير:
    لحم ضانى مقطع صغير يفضل بدون عظم
    ثوم \ بصل \ جزر مبشور \ عصير طماطم \2معلقه صلصه طماطم
    البهارات توجد فى المحلات بهارات الكبسه ولكنى اصنعها فى البيت ومكونه من
    ( فلفل اسود\ هيل \قرنفل \كمون \ كسبره \قرفه )ممكن ان تطحن او توضع حب بحوالى نصف ملعقه من كل نوع
    وارز باسمتى و كل المقادير تقديريه يعنى غير محدده
    الطريقه:

    اولا نبدا باضافه البهارات كلها على اللحمه مع اضافه الثوم المدقوق يعنى حوالى 3 فصوص
    ونتركها لمده ساعه حتى تتبل اللحم
    وبعد ساعه نبدا فى قلى البصل المبشور فى زيت كثير الى درجه الاصفرار
    ثم نضع اللحم المتبل ونقلب على نار عاليه حتى لاتجف اللحم من الداخل
    ونضع بعد ذلك الجزر المبشور ونقلب مره اخرى
    واخيرا نضع عصير الطماطم وعليه الصلصه و نتركها لتتسبك لمده 10 دقائق
    ثم نضع الماء الكافى لنضج اللحم وايضا للأرز
    ولاننسى ان نضيف الملح بعدنضج اللحم وقبل اضافه الأرز
    ثم نضع فوق اللحم الناضج الأرز لكى ينضج مع اللحم ونتركه على نار هادئه لكى ينضج مع
    البخار اتمنى ان تتوفقوا فى عملها فهى سهله جدا ولذيذه
    المحلقة
    المحلقة
    عضو حكاية
    عضو حكاية


    عدد الرسائل : 231
    العمر : 36
    البلد : مصر
    اسم الدوله : وجبه اليوم ......... للشيف البنا Female41
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 61300
    تاريخ التسجيل : 15/02/2008

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف المحلقة الأربعاء أغسطس 06, 2008 10:39 am

    شكرا عالوصفه
    بس طالما الحلو رز بلبن يبقى ماشي
    اصل الحلو الي قبل كده كان بيبقى غريب شويه
    على فكره انا دايما بعمل كبسه بس كانت بتبقى غير دي شويه
    بس اكيد دي كمان هتبقى حلوه
    المحلقة
    المحلقة
    عضو حكاية
    عضو حكاية


    عدد الرسائل : 231
    العمر : 36
    البلد : مصر
    اسم الدوله : وجبه اليوم ......... للشيف البنا Female41
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 61300
    تاريخ التسجيل : 15/02/2008

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف المحلقة الأربعاء أغسطس 06, 2008 10:48 am

    شكرا عالوصفه
    بس طالما الحلو رز بلبن يبقى ماشي
    اصل الحلو الي قبل كده كان بيبقى غريب شويه
    على فكره انا دايما بعمل كبسه بس كانت بتبقى غير دي شويه
    بس اكيد دي كمان هتبقى حلوه
    adm
    adm
    المشرف العام
    المشرف العام


    عدد الرسائل : 634
    العمر : 36
    البلد : جمهوريه مصر العربيه
    اسم الدوله : وجبه اليوم ......... للشيف البنا Female31
    السٌّمعَة : 4
    نقاط : 62560
    تاريخ التسجيل : 19/10/2007

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف adm الأحد أغسطس 10, 2008 7:30 pm

    والله مادام البنا عاوزنى شاهد على الاكيله الى كانت على البحر فانا هاقول بئه .........( ايه دة الاكل خلص )......ههههههههههههه طبعا البنا وميدو فاهمنى اوووووووووووى
    لكن من ناحيه الاكيل فبنا ينفع اووووى اكيل وميدو بردة بس الشهادة لله مش زى البنا ..... بس الغريب انه ما ببيبنش عليهم خـــــــا لـــص
    THE QUEEN
    THE QUEEN
    عضو حكاية
    عضو حكاية


    عدد الرسائل : 201
    العمر : 36
    البلد : مصر
    اسم الدوله : وجبه اليوم ......... للشيف البنا Female31
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 57966
    تاريخ التسجيل : 31/01/2009

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف THE QUEEN السبت فبراير 14, 2009 3:06 am

    فين باقى الوجبات
    دى الوجبات اللى فاتت رائعه
    مستنيه الباقى
    اما يا adm
    عن الاكيله فانا اكيله بردو بس مش بيبان عليا خالص فده عادى اوى
    flower flower flower
    ELBANNA
    ELBANNA
    مشرف الرياضة
    مشرف الرياضة


    عدد الرسائل : 280
    العمر : 37
    البلد : Egypt
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 62495
    تاريخ التسجيل : 21/10/2007

    n3 رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا

    مُساهمة من طرف ELBANNA الأربعاء فبراير 18, 2009 5:16 am

    انا اسف جدا على انقطاعي عن الموضوع بس دي بسبب ظروف كتير انا فيها واوعدك اني هكمل الموضوع في اقرب وقت وشكرا على اهتمامكم

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين نوفمبر 25, 2024 5:05 pm