بصوا يا جماعه الموضوع ده للاكيله يعني الي بيحبوا الاكل ولستات البيت والي عايزين يتعلموا ازاي يطبخوا وبما اني الشيف البنا بقدم لكم موضوع وجبه اليوم مع اني في الحقيقه مش بعرف اعمل غير حاجتين المكرونه بس بتعجن والرز بس مش بيستوي المهم كلنا هنتعلم ...... كل يوم هقدم ليكوا اكله والحلو بتاعها وفي ايام المواسم هنبفى نقول حجات زياده زي السلطات اوالمقبلات والمعجنات من الاخر هظبطكوا ويريت الموضوع يعجبكم وعايز منكوا ردود ولو حد عايز وجبه معينه ممكن يقولي عليها وباذن الله هنشوفهاله ........ تحت رعايه الشيف البنا
5 مشترك
وجبه اليوم ......... للشيف البنا
ELBANNA- مشرف الرياضة
- عدد الرسائل : 280
العمر : 37
البلد : Egypt
السٌّمعَة : 0
نقاط : 62495
تاريخ التسجيل : 21/10/2007
- مساهمة رقم 1
وجبه اليوم ......... للشيف البنا
ELBANNA- مشرف الرياضة
- عدد الرسائل : 280
العمر : 37
البلد : Egypt
السٌّمعَة : 0
نقاط : 62495
تاريخ التسجيل : 21/10/2007
- مساهمة رقم 2
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
كبسةالدجاج
المقادير
2 دجاج
5 اعواد قرفة
5 حبات هيل
3 فصوص مستكة
3 مكعبات مرقة الدجاج
6 بصلات متوسطة
¼ كوب زيت الذرة
½ ملعقة صغيرة ملح ليمون
ملعقة صغيرة من كل من الكمون .الفلفل الاسود.الفلفل الحلو.القرفة.الهيل.الخولنجان.
3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
3 اكواب ارز بسمتى
ملعقة صغيرة زعفران منقوع فى 4 ملاعق كبيرة من ماء الورد
3 ملعقة كبيرة من كل من .الزبيب.الصنوبر.اللوز المحمرة كل على حدة
طريقة الطبخ
يقطع الدجاج ويسلق فى خمسة اكواب من الماء مع القرفة والهيل والمستكة ومكعبات مرقة الدجاج.
يصفى الدجاج من المرق.
يقطع البصل حلقات ويقلى بالزيت حتى يصفر .يضاف ملح الليمون والبهارات والصلصة ويقلب خمسة دقائق.
تغمس قطع الدجاج فى خليط البصل وتوضع فى صينية وتحمر فى فرن متوسط الحرارة.
يسلق الارز بمرق الدجاج المصفى ويترك على نار قوية حتى يغلى ثم تهداء النار حتى يقارب النضج.
يعمل بالارز حفر متعددة يوضع بها باقى خليط البصل .
يصب على وجه الارز منقوع الزعفران ويحرك قليلا بالشوكة.
يوضع الارز فى طبق التقديم ويوضع الدجاج على الوجه.
يزين بالزبيب والصنوبر واللوز المحمر.
الحلويات
فطيرة التوت والفراولة
المقادير
• الفطيرة
• 125 جرام زبدة
• 225 جرام دقيق منخول
• 50 جرام سكر
• بيضة مخفوقة
• الحشوة
• 350 جرام فراولة
• 225 جرام توت
• 25 جرام زنجبيل مقشر ومفروم
• مبشور ليمونة
• 750 جرام سكر
طريقة التحضير
يوقد الفرن بدرجة حرارة متوسطة. ويخلط الدقيق مع الزبدة .ثم يضاف السكر وما يكفى من الماء لتكوين
عجينة ناعمة ومتماسكة.
تفرد العجينة.على سطح مرشوش بالدقيق توضع فى صينية فرن مستديره تقطع الجوانب الزائدة
تفرد بقية العجينة وتقطع باشكال مختلفة على ذوقك .ثم تدهن قطع العجينة بالماء وتلصق حول حافة الصينية
وتخبزالفطيرة في الفرن لمدة 15 دقيقة حتى تتماسك العجينة ويصبح لونها ذهبى.
تغسل االفواكه جيدا وتصفى من الماء وتخلط مع باقى المقادير.
ادهنى قطع العجينة الصغيرة بالبيضة المخفوقة ثم ضعى الحشو فى الفطيرة.
ضعى الفطيرة فى الفرن لمدة 20 دقيقة حتى تصبح الفاكهة طرية .
قدميها ساخنة او باردة مع الكريمة الطازجة.
المقادير
2 دجاج
5 اعواد قرفة
5 حبات هيل
3 فصوص مستكة
3 مكعبات مرقة الدجاج
6 بصلات متوسطة
¼ كوب زيت الذرة
½ ملعقة صغيرة ملح ليمون
ملعقة صغيرة من كل من الكمون .الفلفل الاسود.الفلفل الحلو.القرفة.الهيل.الخولنجان.
3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
3 اكواب ارز بسمتى
ملعقة صغيرة زعفران منقوع فى 4 ملاعق كبيرة من ماء الورد
3 ملعقة كبيرة من كل من .الزبيب.الصنوبر.اللوز المحمرة كل على حدة
طريقة الطبخ
يقطع الدجاج ويسلق فى خمسة اكواب من الماء مع القرفة والهيل والمستكة ومكعبات مرقة الدجاج.
يصفى الدجاج من المرق.
يقطع البصل حلقات ويقلى بالزيت حتى يصفر .يضاف ملح الليمون والبهارات والصلصة ويقلب خمسة دقائق.
تغمس قطع الدجاج فى خليط البصل وتوضع فى صينية وتحمر فى فرن متوسط الحرارة.
يسلق الارز بمرق الدجاج المصفى ويترك على نار قوية حتى يغلى ثم تهداء النار حتى يقارب النضج.
يعمل بالارز حفر متعددة يوضع بها باقى خليط البصل .
يصب على وجه الارز منقوع الزعفران ويحرك قليلا بالشوكة.
يوضع الارز فى طبق التقديم ويوضع الدجاج على الوجه.
يزين بالزبيب والصنوبر واللوز المحمر.
الحلويات
فطيرة التوت والفراولة
المقادير
• الفطيرة
• 125 جرام زبدة
• 225 جرام دقيق منخول
• 50 جرام سكر
• بيضة مخفوقة
• الحشوة
• 350 جرام فراولة
• 225 جرام توت
• 25 جرام زنجبيل مقشر ومفروم
• مبشور ليمونة
• 750 جرام سكر
طريقة التحضير
يوقد الفرن بدرجة حرارة متوسطة. ويخلط الدقيق مع الزبدة .ثم يضاف السكر وما يكفى من الماء لتكوين
عجينة ناعمة ومتماسكة.
تفرد العجينة.على سطح مرشوش بالدقيق توضع فى صينية فرن مستديره تقطع الجوانب الزائدة
تفرد بقية العجينة وتقطع باشكال مختلفة على ذوقك .ثم تدهن قطع العجينة بالماء وتلصق حول حافة الصينية
وتخبزالفطيرة في الفرن لمدة 15 دقيقة حتى تتماسك العجينة ويصبح لونها ذهبى.
تغسل االفواكه جيدا وتصفى من الماء وتخلط مع باقى المقادير.
ادهنى قطع العجينة الصغيرة بالبيضة المخفوقة ثم ضعى الحشو فى الفطيرة.
ضعى الفطيرة فى الفرن لمدة 20 دقيقة حتى تصبح الفاكهة طرية .
قدميها ساخنة او باردة مع الكريمة الطازجة.
المحلقة- عضو حكاية
- عدد الرسائل : 231
العمر : 36
البلد : مصر
اسم الدوله :
السٌّمعَة : 0
نقاط : 61300
تاريخ التسجيل : 15/02/2008
- مساهمة رقم 3
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
ايه المواهب دي بس
ELBANNA- مشرف الرياضة
- عدد الرسائل : 280
العمر : 37
البلد : Egypt
السٌّمعَة : 0
نقاط : 62495
تاريخ التسجيل : 21/10/2007
- مساهمة رقم 4
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
المواهب كلها لسه جايه .......
لحم العجل بالصلصة الفرنسية
المقادير
½ كيلو لحم عجل مقطع الى مكعبات
بصلتان مقشرة
عصير ومبشور قشر ليمونة واحدة
ملعقة صغيرة اعشاب جافة عطرية (مثل الزعتر الغار الريحان)
½ 4 كوب ماء
½ كوب زبده
2 ملعقة كبيرة طحين
صفار بيضتين
ملعقة كبيرة كريم
ملح وفلفل
فطر صغير الحجم
بقدونس
طريقة الطبخ
يوضع اللحم فى اناء مع البصل ومبشور قشر الليمون والاعشاب العطرية والماء ويترك فى فرن متوسط الحرارة
لمدة ساعة ونصف الى ساعتين حتى ينضج اللحم تماما.
يرفع اللحم من الاناء ويوضع على صحن التقديم ويحتفظ به دافئا فى الفرن لحين اعداد الصلصة .
تصفى السوائل من الاناء وتذوب نصف كمية الزبده فى المقلاة ويضاف الطحين مع تحريك المزيج جيدا .
يضاف المرق المصفى بالتدريج مع استمرار التحريك للحصول على صلصة ثخينة وناعمة .
يجلب المزيج الى درجة الغليان مع التحريك ويرفع من النار يضاف صفار البيض والكريم وعصير الليمون واللملح والفلفل الى الصلصة ويحرك الجميع جيدا.
تسخن الصلصة من جديد على نار هادئة جدا .ثم توضع فوق اللحم ويحتفظ بالطبق ساخنا.
يقلى الفطر فى بقية الزبده ثم يضاف الى صحن التقديم وتزيين اللحم بالبقدونس.
لحم العجل بالصلصة الفرنسية
المقادير
½ كيلو لحم عجل مقطع الى مكعبات
بصلتان مقشرة
عصير ومبشور قشر ليمونة واحدة
ملعقة صغيرة اعشاب جافة عطرية (مثل الزعتر الغار الريحان)
½ 4 كوب ماء
½ كوب زبده
2 ملعقة كبيرة طحين
صفار بيضتين
ملعقة كبيرة كريم
ملح وفلفل
فطر صغير الحجم
بقدونس
طريقة الطبخ
يوضع اللحم فى اناء مع البصل ومبشور قشر الليمون والاعشاب العطرية والماء ويترك فى فرن متوسط الحرارة
لمدة ساعة ونصف الى ساعتين حتى ينضج اللحم تماما.
يرفع اللحم من الاناء ويوضع على صحن التقديم ويحتفظ به دافئا فى الفرن لحين اعداد الصلصة .
تصفى السوائل من الاناء وتذوب نصف كمية الزبده فى المقلاة ويضاف الطحين مع تحريك المزيج جيدا .
يضاف المرق المصفى بالتدريج مع استمرار التحريك للحصول على صلصة ثخينة وناعمة .
يجلب المزيج الى درجة الغليان مع التحريك ويرفع من النار يضاف صفار البيض والكريم وعصير الليمون واللملح والفلفل الى الصلصة ويحرك الجميع جيدا.
تسخن الصلصة من جديد على نار هادئة جدا .ثم توضع فوق اللحم ويحتفظ بالطبق ساخنا.
يقلى الفطر فى بقية الزبده ثم يضاف الى صحن التقديم وتزيين اللحم بالبقدونس.
ELBANNA- مشرف الرياضة
- عدد الرسائل : 280
العمر : 37
البلد : Egypt
السٌّمعَة : 0
نقاط : 62495
تاريخ التسجيل : 21/10/2007
- مساهمة رقم 5
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
سلطة بالصلصة الفرنسية
المقادير
2 حبة خيار
2 حبة جزر
2 حبة فلفل أخضر بارد
1 علبة ذرة
1 علبة فاصوليا حمراْ
1 علبة حمص
ربع رأس ملفوف
ربع رأس خس
مقادير الصلصة
ملعقة كبيرة مايونيز
2 ملعقة كبيرة لبن زبادي
ملعقة كبيرة كاتشب
ثوم
ملح
عصير ليمون
طريقة الطبخ
تغسل الخضروات ثم تقطع وتوضع في وعاء كبير وتخلط معا .
تخلط مقادير الصلصة معا ثم توضع علي السلطة وتخلط جميعا ثم توضع في طبق التقديم ويمكن وضع الخبز المحمص حسب الرغبة
المقادير
2 حبة خيار
2 حبة جزر
2 حبة فلفل أخضر بارد
1 علبة ذرة
1 علبة فاصوليا حمراْ
1 علبة حمص
ربع رأس ملفوف
ربع رأس خس
مقادير الصلصة
ملعقة كبيرة مايونيز
2 ملعقة كبيرة لبن زبادي
ملعقة كبيرة كاتشب
ثوم
ملح
عصير ليمون
طريقة الطبخ
تغسل الخضروات ثم تقطع وتوضع في وعاء كبير وتخلط معا .
تخلط مقادير الصلصة معا ثم توضع علي السلطة وتخلط جميعا ثم توضع في طبق التقديم ويمكن وضع الخبز المحمص حسب الرغبة
eng_medo- المدير العــــام
- عدد الرسائل : 401
العمر : 37
البلد : EGYPT
السٌّمعَة : 1
نقاط : 62544
تاريخ التسجيل : 16/10/2007
- مساهمة رقم 6
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
الله عليك يا هندسة
ههههههههههههههههههههههه
انت فكرتنى بالا ودانه كبيرة و بيقوله انا عايز اغنى
قاله انت تنفع سمــــــــــــــــــــــــــــــــــيع
انت كماااااااان ما تنفعش شيف
تنفع اكــــــــــــــــــــــــــــــيل
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه اسالونى انا عن اكل البــــــــــــــــنا هههههههههه
ربنا يوفقك يا ماااااااااااااااااااااااااان
ههههههههههههههههههههههه
انت فكرتنى بالا ودانه كبيرة و بيقوله انا عايز اغنى
قاله انت تنفع سمــــــــــــــــــــــــــــــــــيع
انت كماااااااان ما تنفعش شيف
تنفع اكــــــــــــــــــــــــــــــيل
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه اسالونى انا عن اكل البــــــــــــــــنا هههههههههه
ربنا يوفقك يا ماااااااااااااااااااااااااان
ELBANNA- مشرف الرياضة
- عدد الرسائل : 280
العمر : 37
البلد : Egypt
السٌّمعَة : 0
نقاط : 62495
تاريخ التسجيل : 21/10/2007
- مساهمة رقم 7
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
كده برضه يا بشمهندس بتسيحلي على المنتدى وبعدين يعني الحال من بعضه ولا انت نسيت العشاء الي كان على البحر ............ متخفش مش هقول حاجه و adm يشهد
المحلقة- عضو حكاية
- عدد الرسائل : 231
العمر : 36
البلد : مصر
اسم الدوله :
السٌّمعَة : 0
نقاط : 61300
تاريخ التسجيل : 15/02/2008
- مساهمة رقم 8
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
والله انا كنت مستغربه بردو
بس دلوقتي عرفت سبب الموضوع ده
ممكن بقى اطلب وصفة طبخة الكبسه السعودي بس من غير حلو
بس دلوقتي عرفت سبب الموضوع ده
ممكن بقى اطلب وصفة طبخة الكبسه السعودي بس من غير حلو
ELBANNA- مشرف الرياضة
- عدد الرسائل : 280
العمر : 37
البلد : Egypt
السٌّمعَة : 0
نقاط : 62495
تاريخ التسجيل : 21/10/2007
- مساهمة رقم 9
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
شوفت يا بشمهندس هتاوم علينا الزباين بتعتنا سيبنا يا اخي ناكل عيش
اشكرك يا محلقه على مشاركتك واتمنى تعجبك وجباتنا ودي طريقه عمل الكبسه السعودي
وبعدين مش عاوزه حلو ليه دحنى عندنا طبق رز بلبن كده بجنيه ونص بس ههههههههه شكل اخري فعلا هشتغل في محل كشري .!
الكبسه السعودي
المقادير:
لحم ضانى مقطع صغير يفضل بدون عظم
ثوم \ بصل \ جزر مبشور \ عصير طماطم \2معلقه صلصه طماطم
البهارات توجد فى المحلات بهارات الكبسه ولكنى اصنعها فى البيت ومكونه من
( فلفل اسود\ هيل \قرنفل \كمون \ كسبره \قرفه )ممكن ان تطحن او توضع حب بحوالى نصف ملعقه من كل نوع
وارز باسمتى و كل المقادير تقديريه يعنى غير محدده
الطريقه:
اولا نبدا باضافه البهارات كلها على اللحمه مع اضافه الثوم المدقوق يعنى حوالى 3 فصوص
ونتركها لمده ساعه حتى تتبل اللحم
وبعد ساعه نبدا فى قلى البصل المبشور فى زيت كثير الى درجه الاصفرار
ثم نضع اللحم المتبل ونقلب على نار عاليه حتى لاتجف اللحم من الداخل
ونضع بعد ذلك الجزر المبشور ونقلب مره اخرى
واخيرا نضع عصير الطماطم وعليه الصلصه و نتركها لتتسبك لمده 10 دقائق
ثم نضع الماء الكافى لنضج اللحم وايضا للأرز
ولاننسى ان نضيف الملح بعدنضج اللحم وقبل اضافه الأرز
ثم نضع فوق اللحم الناضج الأرز لكى ينضج مع اللحم ونتركه على نار هادئه لكى ينضج مع
البخار اتمنى ان تتوفقوا فى عملها فهى سهله جدا ولذيذه
اشكرك يا محلقه على مشاركتك واتمنى تعجبك وجباتنا ودي طريقه عمل الكبسه السعودي
وبعدين مش عاوزه حلو ليه دحنى عندنا طبق رز بلبن كده بجنيه ونص بس ههههههههه شكل اخري فعلا هشتغل في محل كشري .!
الكبسه السعودي
المقادير:
لحم ضانى مقطع صغير يفضل بدون عظم
ثوم \ بصل \ جزر مبشور \ عصير طماطم \2معلقه صلصه طماطم
البهارات توجد فى المحلات بهارات الكبسه ولكنى اصنعها فى البيت ومكونه من
( فلفل اسود\ هيل \قرنفل \كمون \ كسبره \قرفه )ممكن ان تطحن او توضع حب بحوالى نصف ملعقه من كل نوع
وارز باسمتى و كل المقادير تقديريه يعنى غير محدده
الطريقه:
اولا نبدا باضافه البهارات كلها على اللحمه مع اضافه الثوم المدقوق يعنى حوالى 3 فصوص
ونتركها لمده ساعه حتى تتبل اللحم
وبعد ساعه نبدا فى قلى البصل المبشور فى زيت كثير الى درجه الاصفرار
ثم نضع اللحم المتبل ونقلب على نار عاليه حتى لاتجف اللحم من الداخل
ونضع بعد ذلك الجزر المبشور ونقلب مره اخرى
واخيرا نضع عصير الطماطم وعليه الصلصه و نتركها لتتسبك لمده 10 دقائق
ثم نضع الماء الكافى لنضج اللحم وايضا للأرز
ولاننسى ان نضيف الملح بعدنضج اللحم وقبل اضافه الأرز
ثم نضع فوق اللحم الناضج الأرز لكى ينضج مع اللحم ونتركه على نار هادئه لكى ينضج مع
البخار اتمنى ان تتوفقوا فى عملها فهى سهله جدا ولذيذه
المحلقة- عضو حكاية
- عدد الرسائل : 231
العمر : 36
البلد : مصر
اسم الدوله :
السٌّمعَة : 0
نقاط : 61300
تاريخ التسجيل : 15/02/2008
- مساهمة رقم 10
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
شكرا عالوصفه
بس طالما الحلو رز بلبن يبقى ماشي
اصل الحلو الي قبل كده كان بيبقى غريب شويه
على فكره انا دايما بعمل كبسه بس كانت بتبقى غير دي شويه
بس اكيد دي كمان هتبقى حلوه
بس طالما الحلو رز بلبن يبقى ماشي
اصل الحلو الي قبل كده كان بيبقى غريب شويه
على فكره انا دايما بعمل كبسه بس كانت بتبقى غير دي شويه
بس اكيد دي كمان هتبقى حلوه
المحلقة- عضو حكاية
- عدد الرسائل : 231
العمر : 36
البلد : مصر
اسم الدوله :
السٌّمعَة : 0
نقاط : 61300
تاريخ التسجيل : 15/02/2008
- مساهمة رقم 11
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
شكرا عالوصفه
بس طالما الحلو رز بلبن يبقى ماشي
اصل الحلو الي قبل كده كان بيبقى غريب شويه
على فكره انا دايما بعمل كبسه بس كانت بتبقى غير دي شويه
بس اكيد دي كمان هتبقى حلوه
بس طالما الحلو رز بلبن يبقى ماشي
اصل الحلو الي قبل كده كان بيبقى غريب شويه
على فكره انا دايما بعمل كبسه بس كانت بتبقى غير دي شويه
بس اكيد دي كمان هتبقى حلوه
adm- المشرف العام
- عدد الرسائل : 634
العمر : 36
البلد : جمهوريه مصر العربيه
اسم الدوله :
السٌّمعَة : 4
نقاط : 62560
تاريخ التسجيل : 19/10/2007
- مساهمة رقم 12
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
والله مادام البنا عاوزنى شاهد على الاكيله الى كانت على البحر فانا هاقول بئه .........( ايه دة الاكل خلص )......ههههههههههههه طبعا البنا وميدو فاهمنى اوووووووووووى
لكن من ناحيه الاكيل فبنا ينفع اووووى اكيل وميدو بردة بس الشهادة لله مش زى البنا ..... بس الغريب انه ما ببيبنش عليهم خـــــــا لـــص
لكن من ناحيه الاكيل فبنا ينفع اووووى اكيل وميدو بردة بس الشهادة لله مش زى البنا ..... بس الغريب انه ما ببيبنش عليهم خـــــــا لـــص
THE QUEEN- عضو حكاية
- عدد الرسائل : 201
العمر : 36
البلد : مصر
اسم الدوله :
السٌّمعَة : 0
نقاط : 57966
تاريخ التسجيل : 31/01/2009
- مساهمة رقم 13
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
فين باقى الوجبات
دى الوجبات اللى فاتت رائعه
مستنيه الباقى
اما يا adm
عن الاكيله فانا اكيله بردو بس مش بيبان عليا خالص فده عادى اوى
دى الوجبات اللى فاتت رائعه
مستنيه الباقى
اما يا adm
عن الاكيله فانا اكيله بردو بس مش بيبان عليا خالص فده عادى اوى
ELBANNA- مشرف الرياضة
- عدد الرسائل : 280
العمر : 37
البلد : Egypt
السٌّمعَة : 0
نقاط : 62495
تاريخ التسجيل : 21/10/2007
- مساهمة رقم 14
رد: وجبه اليوم ......... للشيف البنا
انا اسف جدا على انقطاعي عن الموضوع بس دي بسبب ظروف كتير انا فيها واوعدك اني هكمل الموضوع في اقرب وقت وشكرا على اهتمامكم